Uw Hovenier met net iets meer

Aanleggen

Aanleggen

De schep gaat in de grond

U bent uitermate tevreden na onze gesprekken en het uitbrengen van onze offerte met betrekking tot het aanleggen of herinrichten van uw tuin. Nu komt dus het moment van aanleg.
Bij Tuinonderhoud Robin Ebberink voeren we bijna alle werken zelf uit. U heeft dan altijd duidelijk één aanspreekpunt. Zo kunnen we directer communiceren en dat brengt over het algemeen een heerlijk stuk rust.
In overleg bepalen we de start datum en gaan we aan de slag. Eerst zorgen we dat we een basis krijgen van waaruit we werken. In het geval van het herinrichten van een tuin zullen oude verhardingen en beplanting waarnodig verwijderd en afgevoerd worden.
Daarna start het grondwerk. Het meeste werk in ons vak zit letterlijk en figuurlijk in de grond. Daar wordt dus veel tijd aan besteed. Beregeningsleidingen en stroomkabels voor de verlichting, waterpartij en/of vijver worden in de grond aangebracht. Paden en terrassen worden uitgezet en gevuld met zand voor eventuele bestrating.
Tijdens deze fase is er ook nog ruimte om zaken aan te passen of eventueel te veranderen. Op een tekening lijkt het altijd mooi maar soms pakt het in de praktijk net iets anders uit.
Het meeste grondwerk is nu achter de rug, dus is het tijd om de verharding aan te brengen. Tegenwoordig ‘lijmen’ we vaak bloembakken en tuinmuurtjes. Deze werken worden ook in deze fase van de aanleg uitgevoerd.
Als dit allemaal is afgewerkt, kunnen we overgaan tot de aankleding van de tuin. De beplanting (die u zelf heeft uitgezocht) en het gazon kunnen erin!! Dit is het mooiste moment. Zeker zodra een gazon aangelegd wordt met graszoden is de tuin in één keer af! Eventuele accessoires worden nu ook geplaatst.